Welkom op de Donge

Sociaal emotionele ontwikkeling

Beweging & Buitenlucht

Creatieve & Cognitieve ontwikkeling

Welkom op Openbare Basisschool De Donge. Onze school heeft zo'n 430 leerlingen en staat midden in de mooie Rivierenbuurt. De school heeft een groot, veilig omheind schoolplein waaraan ook de sporthal voor de gymlessen is gevestigd. Tevens vindt de naschoolse opvang Dons plaats binnen de schoolhekken. Wij proberen het optimale uit de leerlingen te halen. Dit doen we door naast de cognitieve ontwikkeling ook aandacht te bieden aan de sociaal-emotionele, creatieve, sportieve én technische ontwikkeling van de leerlingen.

Sociaal emotionele ontwikkeling

• Coöperatieve werkvormen - Leeractiviteiten gericht op samenwerken, gelijke inbreng, iedereen actief en talenten benutten.
  • Leerlingvolgsysteem Zien - Elk kind wordt gezien.
  • Vreedzame school - Methode waarbij vanuit een positieve inslag en van het geven van het goede voorbeeld de fijne sfeer op school behouden wordt.
  • Buitenschoolse opvang - Dons

Beweging en buitenlucht

• Groot, omheind schoolplein met sportvelden, klimrekken, podium en zandbak.
  • Gymzaal gelegen binnen de hekken van het schoolplein.
  • Schoolsportteams; (meisjes-) voetbal, basketbal.
  • Speellokaal voor kleutergym binnen de school.
  • Schooltuintjes

Creatieve ontwikkeling

• Vakdocenten voor de kunstvakken: Muziek, Beeldende Vorming en Drama.
    Bij Drama is een klassenpodium voor ouders.
  • Naschoolse opvang van Dons met vakdocenten. Met elke dag een dagsluiting in het speellokaal.
  • Jaarlijkse Keuzecursus

Cognitieve ontwikkeling

• Lessen op drie leerniveaus; De lestijd wordt optimaal benut doordat leerlingen op hun eigen leerniveau worden uitgedaagd.
  • Nieuwe Methode voor Taal en Spelling; uitgekozen vanwege de afstemming op het hoge leerniveau van de leerlingen.
  • Digitale vaardigheden; mbv chromebooks trainen van taal- en rekenvaardigheden.
  • Plusklas; Onderwijsmoment buiten de klas gericht op ontdekkend en onderzoekend leren.
  • Levelwerk; Materiaal voor leerlingen die extra uitdaging aankunnen.
  • Opmaatklas; Onderwijsmoment buiten de klas voor hen die meer ondersteuning nodig hebben.

Preview foto
Nieuwsbrief April
18 apr 2019 - Aan het begin van de meivakantie blikken we terug op april met mooie evenementen en uitstapjes. Ook zijn er weer projecten van Blink afgerond en ook het project 'Oorlog in mijn buurt' is beindigd de zogeheette 'Eind-ontmoeting'.
De kinderen uit groep 7 hebben allemaal succesvol hun verkeersexamen behaald.
Afgelopen week besteedde wijkkrant Zuid weer aandacht aan ons renovatie verhaal en er zijn weer wat praktische mededelingen.  Lees meer ›